Taxmart

Kies voor de beste manier van uit elkaar gaan – ook financieel

Partners die uit elkaar gaan of in een echtscheiding verwikkeld zijn, moeten veel keuzes maken. Door de emotie van het uit elkaar gaan, gaan zij nogal eens voorbij aan de financiële consequenties van bepaalde beslissingen. En dat kan hen op de lange termijn – letterlijk – duur komen te staan. 

taXmart brengt de financiële uitwerking van een echtscheiding helder in kaart en vertaalt iedere kwestie naar de beste financiële oplossing voor beide partners. Dat doen we neutraal en relativerend. Voor veel mensen betekent dit financiële inzicht een doorbraak in het (soms moeizame) proces van uit elkaar gaan.  

Uit elkaar gaan middels ‘overlegscheiden’

Uit elkaar gaan met behulp van overlegscheiden (‘collaborative divorce’) betekent dat stellen ervoor kiezen om de scheiding in overleg met elkaar te regelen, dus zonder rechtszaak. Daarbij maken ze gebruik van een deskundig team: voor iedere partner een eigen advocaat, een coach om ruimte te geven aan de emoties en een onafhankelijke financiële expert die ervoor zorgt dat beide partners financieel de juiste keuzes maken. 

taXmart is gespecialiseerd in overlegscheiden en in het bijzonder in complexe financiële situaties, bijvoorbeeld wanneer één of beide partners ondernemer zijn. Door het samenbrengen van deze expertise is het mogelijk om ook de meest ingewikkelde scheiding respectvol, efficiënt en voor beide partners financieel optimaal af te sluiten.